• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • 2022-11-09 9 листопада відбувся радіодиктант національної єдності

2022-11-09 9 листопада відбувся радіодиктант національної єдності

2022-11-09

/Files/images/22/19.jpg

У День української писемності та мови традиційно відбувся найбільший україномовний флешмоб – Радіодиктант національної єдності.

Про цена своєму сайті повідомило Українське радіо.До написання радіодиктанту долучилися українці, які наразі перебувають у різних куточках світу.Авторкою тексту цьогорічного Радіодиктанту національної єдності стала Ірина Цілик, українська письменниця та режисерка, членкиня Українського ПЕН. Читатиме Радіодиктант Ада Роговцева, народна артистка, Герой України. До методичної роботи долучилася мовознавиця й докторка філологічних наук Лариса Масенко.

Радіодиктант транслювався 9 листопада об 11:00 на:

Українському Радіо та Радіо Культура;

• телеканалах та діджитал-платформах Суспільного Мовлення.

iнших країнах були облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном. З кількома регіонами зробили телемости, щоби передати атмосферу єднання між різними областями та різними локаціями..

Сьогодні відзначається День української писемності та мови i в цей день нашi працівники дошкільного закладу приєдналися до загального челенджу та взяли участь у написанні Всеукраїнського радіодиктанту

/Files/images/22/изображение_viber_2022-11-09_11-29-54-837.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 78